Heja Holana!

Heja Holana!

Så här ser Holana ut när de är på promenad.

Om du vill träffa dem på riktigt så kan du skriva till dem och fråga. Det är lätt och trevligt. Prova heja snabel-a holana punkt se så får du se. Medan du väntar på svar kan du roa dig med att titta på Holanas hemsida.

Ring mig gärna!

Jag tänkte på en sak. Posted by Calici 2009-03-21 01:47
Jag tillbringade ju hela hösten förra året i FInland. Tillbringade betyder bodde, även om det bara var i 4 månader. Och det var aldrig tänkt att det skulle bli mer än 4 månader heller. Men det fattade inte riktigt kommunen jag bodde i och flyttade således helt sonika mig till Finland. Permanent. Detta tyckte jag var konstigt, men blev helt försäkrad om att ingenting skulle hända mitt svenska varande, hur bra som helst.

Lite senare fick jag dock ett tjockt brev från Skatteverket som säger att de nu hade markerat mig som utvandrare och skulle radera mig ur det svenska systemet. Så mycket för den försäkran. Och, någonstans här började brev trilla in brev från diverse myndigheter och företag som undrade om jag fortfarande ville vara försäkrad och blaaa blaa. Jag struntade ganska friskt i det där och tänkte att jag minsann fick ta tag i det när jag kom hem till Sverige.

Och tänka sig, när jag kom tillbaka till Sverige och lyckats registrera mig här igen (det är ungefär hundra gånger lättare att flytta härifrån än att flytta tillbaka. Allra helst om tillbakaflyttningen sker för snabbt, då är det minsann misstänksamt) så löste sig en massa saker automatiskt och det började såklart trilla in brev igen: välkommen till Sverige, och du är nu försäkrad och blaaa blaa.

Men så fick jag ett sådant spännande brev. Det var från församlingen i staden och det var maskinskrivet med adress och allt och det kungjorde att eftersom jag inte svarat på deras tidigare brev (med en fråga om jag ville bli medlem i Svenska kyrkan) så antog de nu att jag inte ville bli medlem och att jag därför inte behövde bli det, undertecknat kyrkoherden. Inte så spännande i sig, förutom att de i onödan slösat två porton på mig. Det som var spännande var däremot hälsningen bredvid hälsningen. För där stod i bläck några kråkfötter: Ring mig gärna! Och så namn och telefonnummer.

Ring mig gärna. Om vadå? tänker jag nu spontant. Tänk er det samtalet, ska jag tacka för inbjudan? Ska jag prata om vädret, skolan, livet? Ska jag... ja, vad ska jag?

Ring mig gärna. Varför inte, jag kanske skulle prova?


Comments(0)

Hurra!

Min bästa Posted by Calici 2009-03-20 18:15
Det är vårdagjämning idag!

Äntligen.


Comments(0)

Så dumt att man blir arg

Nu är jag arg igen. Posted by Calici 2009-03-19 00:08
Det här är dumt på så många plan att jag inte vet hur jag ska reagera. Ska jag skrika ut i ren frustration? Ska jag börja grina? Eller ska jag börja hata idioter? Inget av förslagen känns särskilt konstruktiva.

Redan i första meningen av debattartikeln måste jag börja sucka. Ja, Maria Hasselgren, man har förespråkat trohet och monogami och att hålla sig från sex i Uganda, men man har också förespråkat användningen av kondomer. Och jag kan inte för mitt liv förstå hur kondomer skulle kunna öka problemet. Det är ju inte som att kondomer tvingar dig till att ha sex och det är definitivt inte så att folk som inte har kondomer till hands skippar sexet. Däremot kanske de använder kondomerna lite oftare om de råkar ha sådana i närheten.

Vidare verkar det som att Maria Hasselgren, såväl som (den otroligt världsfrånvände) påven glömmer bort att påven, och katolicismen, har ett trumfkort över alla andra. De kör med Gud-kortet och vem, med lite katolsk Gudstro skulle lättvindigt kunna gå emot det? Om det är fel med kondomer, jaha, då struntar väl den auktoritetsstyrde i kondomen och om kondomerna dessutom är svåra att få tag är det väl ingenting att orda om, de är bara dåliga. Men däremot sexet, det är inte lika lätt att undvika. Om en person har tillräckligt med karaktär för att klara av det så är det ju jättebra, men ofta så spelar det ingen roll hur många gånger man har fått det itutat att inte ha sex innan man gifter sig. Plötsligt så händer det, det händer i alla länder, överallt och om Maria Hasselgren och påven inte är mänskliga nog att inse att så är fallet och att kondomer i dessa fall är till stor hjälp så borde de ta sig en till titt i den där bibeln som de faktiskt tror på. Än en gång borde de inspireras av den där snubben som hela nya testamentet handlar om och se att även han såg till att gå ner på den lilla människans nivå.

Maria Hasselgren och påven borde båda förstå att man inte kan begära att människor ska bete sig gudomligt, vi är ju trots allt bara människor. Och att sex före äktenskapet, enligt dem, är väldigt fel förhindrar faktiskt inte folk, inte heller katoliker, att ha sex före äktenskapet (eller för all del med nya människor utanför äktenskapet). Det värsta och det tragiska är att på den afrikanska kontinenten så ger sex utan kondomer en väldigt mycket större risk för att faktiskt smittas av ett dödligt virus. Ett virus som är väldigt mycket mer påtagligt och med mediciner väldigt mycket svårare att få tag i för en medelsvensson i Afrika än det vore för den mest utslagne i Sverige.

Så om Maria Hasselgren är den förste utan synd så tycker jag att hon kan fortsätta kasta de där verbala stenarna och propagera för ett förbjudande av kondomer. Annars tycker jag att hon kan lägga ner det där och börja förespråka information och utbildning istället. Jag tror nämligen att det är därför 15-åringar i Sverige må använda kondomer dåligt (vilket i sig är så otroligt off-topic), det är inte lätt att ta till sig sexualundervisning från en knallröd och lätt stammande lärare som visar hur man trär på en kondom på ett provrör och sedan slår igång en tråkig film. Poängen är att det såväl i Afrika som i Sverige borde göras lika naturligt som det är: om du har sex, använd kondom, då blir du inte sjuk.


Comments(0)

Små citroner gula

Sånt som kan rädda ditt liv. Posted by Calici 2009-03-18 21:37
Jag har en barndomsvän som jag brukar träffa ibland. Det hela är väldigt fint och väldigt fullt av historia (vår historia, inte kungahistoria).

Häromsistens pratade vi, av någon anledning, om citrusfrukter och barndomsvännen konstaterade att ju surare, desto bättre. Detta måste vara en lämning från tiden med S-märkena; hon valde de färgglada sura, jag valde de salta svarta. I vilket fall kom det fram att söta citrusfrukter knappt var ätbara, utan de skulle vara sådär sura så att det nästan sved i munnen, ja till den grad gillade hon sura saker att hon kunde få för sig att äta citroner.

Äta citroner. Det är så långt ifrån saker jag skulle kunna få för mig, jag förstår mig egentligen inte på sura saker alls. Så kom det sig ändå att jag köpte ett kilo citroner och jag fick för mig att äta en citron. Redan när jag började skala citronen så kände jag att det här kanske inte var den bästa av idéer. Det stramade i käkarna och det vattnades helt otroligt i munnen, sådär som det kan göra när det blir för surt.

Och mycket riktigt. Här sitter jag nu med en skalad citron, har lite magknip och får gåshud varje gång jag sätter tänderna i citronen.

Bara att konstatera alltså: Sura grejer är fortfarande inget jag borde få för mig. Jag tycker att jag borde ha lärt mig vid det här laget.


Comments(0)

Men hörni

Vet du Posted by Calici 2009-03-16 10:28
Bara för att Verle skog är räddad (Yay för det!!) så betyder det ju inte att ni behöver sluta klicka på ettklickforskogen.se.

Se så, klicka på nu.



Comments(0)

Karma - it will hit you

Vet du Posted by Calici 2009-03-10 17:37
Ni tjejer med munnarna fulla av stål, där längre bort på cykelvägen: Ja, era skratt hördes ända fram till mig i samma stund som jag gled till och ena foten tappade allt fäste och orsakade ett dansnummer med flaxningar, viftande och knästående.

Och nej, era försök i att maskera skrattattacken när vi väl mötte varann fungerade inte. Det var något i era flin och de långa blickarna avslöjade er.

Bättre lycka nästa gång.


Comments(2)

Bara jag?

Jag tänkte på en sak. Posted by Calici 2009-03-06 19:36
Havregrynsgröt förresten. Är inte det sjuk överskattat? Man har fått höra ända sen barnsben att det är nyttigt och mättar bra.

Vilket skitsnack. Jag blir aldrig så hungrig så snabbt, som när jag ätit havregrynsgröt till frukost.


Comments(4)

Sådant som kan provocera

Nu är jag arg igen. Posted by Calici 2009-03-06 18:15
Jag skulle åka buss från en stad till en annan. Det var ett relativt högljutt åkdon som skramlade fram på vägen, med radion skrällande framme hos busschauffören.

Ett par rad snett framför mig satt en ung tjej och pratade i sin mobiltelefon. Tydligen. För det var inget jag reagerade på eller ens märkte eftersom hon inte hördes över skramlet. Det var inte som att hon gjorde något större väsen av sig direkt.

Det fanns dock någon som tyckte annorlunda. Snett bakom mig satt nämligen en kulturkofta som mitt i resan stolt tågar fram till tjejen och säger att det faktiskt stör alla andra på bussen och så pekade hon demonstrativt ut över oss alla (två) andra.

Och jag vet inte, det är något i det där beteendet jag stör mig så sjukt mycket på. Jag hade sån lust att ställa mig upp och säga att det inte alls störde mig, inte ett dugg faktiskt och ångrar idag att jag inte gjorde det. Jag skulle ha sagt att det hade stört mig mer ifall kulturkoftan hade suttit med en like jämte sig och diskuterat litteratur, eller vad kulturkoftor nu må diskutera.

Så här kommer det: Hörru kulturkofta på buss nummer 804 kvällen den 19 februari, din överdimensionerade och onödiga pälskappa skriker högre och mer störande än något telefonsamtal i världen någonsin skulle kunna göra. Så käften på dig, låt bruden prata i telefonen i fred, hon vet hur man gör det med stil. Bussen är inte din privata lilla egendom där dina regler gäller, om du blir störd finns en hel buss till ditt förfogande - utnyttja den.


Comments(2)

I gott sällskap

Sjukaste grejen! Posted by Calici 2009-02-28 17:35
Jag googlade mig själv och fick en så härlig magkänsla.


Comments(0)

Dra ditt strå

Sånt som kan rädda ditt liv. Posted by Calici 2009-02-25 14:20
För ett tag sen fick jag höra om ett behjärtansvärt projekt. Sen försvann det hela i glömska och jag skäms. Det är ju så enkelt att hjälpa och det är så självklart att hjälpa.

I alla fall, det hela går ut på att försöka rädda en fin skog med fint djurliv från att bli avverkad. Detta sker genom att du klickar, alldeles gratis, på en knapp en gång per dag. Då går fina sponsorer in och betalar lite pengar för varje klick. Ett litet klick för dig ett stort steg för Verle skog.

Så, kom igen people! Hjälp till lite. En gång per dag helst. Tiden kommer ta slut och vi behöver skog för sjutton.

KLICK KLICK KLICK!


Comments(0)

4 nyanser av beige

Jag tänkte på en sak. Posted by Calici 2009-02-24 16:33
Hypotes: Det finns ett samband mellan beigea människor och förekomsten av cameltoe.


Comments(2)

Jag, mig, mitt

Sjukaste grejen! Posted by Calici 2009-02-19 13:43
Ibland känner jag mig som jordens största hypokondriker. Kanske allra mest för att jag inte gillar sjukdomar och tycker att det är lite löjligt, ända tills jag själv blir sjuk. Dessutom tenderar sjukdomstillbuden att hänga ihop, i en kedja liksom. Först får man ont i huvudet, sen blir man förkyld, sen får man feber, sen är man bergsäker på att man fått en hjärtattack och att man saknar lillhjärnan och allting slutar illa. Ni vet hur det är.

Det dumma är ju att man sällan är hjärtsjuk eller saknar lillhjärnan och det är ju alltid ett väldigt antiklimax. Oavsett diagnosen (som man självklart ställt via nån skum hemsida) så är man (jag) så fruktansvärt självcentrerad och väldigt ockuperad av mig och mitt. Pratar om det dag och natt, med alla jag möter och råkar gå förbi. Och nu har det spridit sig hit: mitt ansikte håller på att falla ihop, den ena grejen efter den andra. Jag skyller på kylan och tycker att det är en fullgod anledning till att det borde bli varmt nu. Nu.

Tack.


Comments(2)

Special price for you, my friend

Jag tänkte på en sak. Posted by Calici 2009-02-16 21:05
Jaha, det finns en bil som är dyrare än dyrast. Det finns tydligen också sådana typer som är beredda att betala mer pengar för denna bil, än vad jag kommer spendera under hela mitt liv (eller två liv, om jag hade det).

Att göra beslutet att köpa en bil för en helt galen summa pengar, vilken bil det än må vara, går mig helt förbi; jag kan inte ens förmå mig att förstå varför någon skulle göra en sådan sak. Men något som är möjligen ännu svårare att förstå är att någon som väljer att slösa pengar på den dyraste bilen i världen dessutom väljer en bil som ut som en lakritsfigur.


Comments(2)

Finkänslighet är en konst

Sjukaste grejen! Posted by Calici 2009-01-23 21:18
Är det bara jag som är skadad, eller är den här rubriken en aning osmaklig? Lite väl göteborgsk för sammanhanget så att säga.




Comments(0)

Snyggt!

Min bästa Posted by Calici 2009-01-15 14:35
Man vet att man har lyckats hos frisören när man nyfriserad tar sig hem till sin bror med familj för att leka och ingen säger något om frisyren. Förrän stora lilltjejen upptäcker det efter nån timme.

Runt middagsbordet kollar hon ingående på håret och riktigt lutar sig fram för att se ordentligt och sedan något tveksamt säger hon:

Har du klippt håret, Calici?

Ja, det har jag ju.

Härefter tystnar hon, tittar ner och rör runt i tallriken innan hon säger med en besviken röst. Alltså riktigt besviken. Så till den grad att nästa steg är darr-på-röstenrösten:

Jag vill att det ska se ut som förut.

Tyckte du inte att det var fint?

... Jag tror inte det. Jag vill att det ska se ut som förut.

Och här händer något underligt. Jag känner att jag behöver trösta henne för att jag har klippt mig.

Men du, det växer ju ut igen!

Och här blir det tyst igen. Tills min bror kör till med de mentala trumvirvlarna och cymbalerna och brister ut i ett:

Allt klär en skönhet ELLER man kan inte polera bajs!


Comments(2)

Förtroende

Min bästa Posted by Calici 2009-01-03 03:24
En svensk vän berättade hur hon som 18-åring hade varit hemma hos sin polare i dennes finskspråkiga familj och hört dem prata när lillasyster finsk utbrast i ett hetsigt paskapönttö! Vännen tyckte att detta lät så underbart att hon genast undrade vad detta betydde och fick då lära sig att det betydde sexbomb.

Glad i hågen över ett sådant användbart uttryck, memorerade vännen detta och putsade sedan till minnet när hon senare skulle iväg på en studenkryssning till Finland. På the shag boat kan väl inget uttryck vara bättre att briljera med än sexbomb, tyckte hon.

Så stod hon där i en hiss på en båt med några finska grabbar och hävde ur sig så klämkäckssexigt man nu kan på en båt: Hello paskapönttö! Och döm av hennes förvåning när killen det var riktat till inte alls blev smickrad utan mest bara tittade konstigt på henne.

Hon sprang så till sin finska polare, berättade historien och undrade vad hon hade gjort för fel varpå polaren tappade hakan i golvet och berättade att det inte alls betydde sexbomb utan mer något hållet av skittunna (mao toalett på mindre vacker finska) och att det inte alls är något man bör säga till random snygga finnar i hissen.


Comments(1)

Tillbaka!

Jag tänkte på en sak. Posted by Calici 2008-12-25 14:45
Jaha, så nu är jag tillbaka. Samma lägenhet, samma familj, samma stad. Allting ser precis likadant ut, förutom den där banbrytande rondellen. Vad hände med de fyra månaderna? Hände de aldrig här i Sverige? Stog tiden still? Var allting bara en dröm?

Vem är jag?

Vad är Matrix?


Comments(0)

Check!

Sjukaste grejen! Posted by Calici 2008-12-18 11:23
På att göra-listan:

- Sjunga för passerande i metrotunneln vid Kajsaniemi - CHECK!


Comments(0)

Schizofreni

Vet du Posted by Calici 2008-12-09 23:15
Det är korkat och dåligt att åka någonstans och stanna där länge och skaffa sig vänner och något som liknar ett liv. Det är naivt att tro att man inte kommer att skaffa sig något att hålla sig fast vid där, i den nya miljön. Det är dumt att bli vän med invånare som stannar kvar och lockar en att göra detsamma.

Men åh, det är alldeles underbart.

Det gör så ont i hjärtat bara.


Comments(3)

Att sova dygnet runt

Min bästa Posted by Calici 2008-12-03 22:43
Är det konstigt att man inte vaknar ordentligt när det inte ens blir ljust? Idag gick det från att vara kolsvart med regn till att vara mörkgrått med regn till att bli kolsvart med regn igen.

Väder, jag älskar dig.


Comments(0)

Språkpolis

Vet du Posted by Calici 2008-12-02 01:06

Bredvid mig på tåget satt fyra finlandssvenska studenter. En av dessa satt i knät på en annan när konduktören gick förbi och sade lite skämtsamt något om att det fanns mer privata områden på tåget, om paret ville ha detta. Den ena av de två började skratta hejdlöst medan personen som satt i knät på den andra tyckte att det var helt tokigt att en konduktör bara vågade säga något liknande, det var helt skandalöst. Denne filosoferade kring fenomenet en liten stund och utbrast sedan:

Jag förstår inte hur han kan säga nåt sånt, det är ju verkligen helt vihjailevaa, på ren svenska.

Ehm... verkligen, ren svenska?

Jag vet inte om jag håller med.


Comments(0)

Gört bättre själv då

Sjukaste grejen! Posted by Calici 2008-11-22 01:44
Rikard Palm ska byta sändningstid på SVT. Det är tydligen sorgligt. I alla fall tycker Pappa Mikael, dottern Olivia och mormor Dorothy det. De vill inte ens se på nyheter när inte Rikard Palm är med. Stackars, stackars lilla familj. Vad ska de nu hitta på, när de inte ens vill se på Rapport?

Vad dillar hon om, tänker du kanske. Den här artikeln, svarar jag. Den handlar om Rikard, Mikael, Olivia och Dorothy och är så otroligt urusel, på så många plan, att jag inte ens vet hur jag ska reagera. Jag skulle kunna nöja mig med att bara gapa förvånat en stund, eller nej, det kan jag inte alls. Kom igen, vad skulle artikeln kunna vara bra för? Tortyr, eventuellt.

Undrar just hur tankegångarna på redaktionen gick:
- Ey, har du hört att Rikard Palm ska sluta, eller egentligen inte ens sluta, bara börja sända nyheterna på sena sändningstiden istället?
- Rikard vem?
- Ja men du vet, den där jeppen på SVT som rakade bort sin musche mellan två sändningar.
- Åh... se till att få med det i tidningen. Gör det ledsamt, riktigt hjärtskärande. Få folk att uppröras. Gör förstasidestoff av det. Läsarstorm ska det bli.

Och så ringde säkert journalisten runt hela Sverige och försökte få napp. Ingen verkade förstå problemet. Tillslut hittades dock en familj i Värnamo. En familj som så gärna ville vara med i en skittidning och som hade skickat in sina ledsna nunor redan i förväg. Journalisten frågade den här familjen om de har hört om Rikard, att han ska sluta byta sändningstid och Olivia, 11 jordsnurr, snyftar till i bakgrunden. Ja, hon har varit ledsen hela dagen över detta, sa pappa Mikael. Och mormor Dorothy försökte trösta, helt förgäves.

Och sedan kom det, resultatet. Den här "journalistens" artikel är inte ens början till hjärtskärande (eller bra) trots att hon använder uttryck som "mysig", "han verkligen är sig själv" och "stor besvikelse".

Jag börjar tro att Expressen är i maskopi med SVT. Jag tänker såhär: SVT blev förskräckta över den dåliga publicitet det gav att byta Palms sändningstid. Således bad de Expressen om en riktigt kass journalist, som kunde skriva en artikel så illa att alla sorters sympatier som någon levande varelse skulle kunna känna för någon nyhetsuppläsare som heter Rikard Palm skulle förstöras.

Alltså vill jag ge mina djupaste gratulationer till expressen.se. Än en gång lyckades de publicera något helt utan substans.



Comments(0)

Att känna sig hemma

Jag tänkte på en sak. Posted by Calici 2008-11-12 17:10
Ja, jag tycker väl att jag väl borde känna mig hemma när jag äter mat och utan att tänka rapar den där världsmästarrapen rakt ut och sen fnissar åt mig själv.

Nej, jag känner inte mina rumskompisar särskilt väl.

Ja, de borde tycka att jag är underlig.


Comments(0)

Hur tänkte de här?

Sjukaste grejen! Posted by Calici 2008-10-08 19:48
Det finns en hund som lever i Helsingfors. Tekniskt sett är det inte en hund, utan två hundar som sitter ihop. Siamestvillinghundarna så att säga. Men frågan är om det går att kalla dem tvillingar, den ena är ju mer som en efterhängsen fluga på den andra, men ändock har den en hjärna och en mycket trevlig personlighet.

Otroligt tragiskt är det dock att den ena hunden i tvillingparet är tvungen att alla dagar i veckan behöva stå på ryggen på den andra. Liksom flyga bakom. Inte ha något att säga till om, inte kunna leva som den vill. Dessutom sitter han fast med tassen i ryggen på den andra. Och alla som vet något om hundars anatomi vet att tassen är det viktigaste organet - hjärtat sitter där. Om de opereras isär dör den ena hunden. Den dör!

Det hela är otroligt sorgligt.
Blog ImageHär är en bild på det olyckliga hundparet.


Comments(0)

Livskris

Jag tänkte på en sak. Posted by Calici 2008-10-07 21:25
Tänk om jag håller på med fel sak.

Tänk om du också gör det?


Comments(1)

Finsk toalett

Sånt som kan rädda ditt liv. Posted by Calici 2008-10-02 16:38
Du vet den här duschen på toaletterna, vad gör folk med dom? Frågar hon när hon kommer ut från toan.

Åh, hur förklarar jag det här utan att låta för pryd eller för frank, förstår hon verkligen inte det själv? Tänker jag förvirrat.

Duschar de med dem, när de sitter PÅ toan eller, vad gör de egentligen? Det borde ju hamna vatten överallt! Och vart får de handduken ifrån? Fortsätter hon funderandet.

Eeh... använder? Liksom... eh... Du vet när du har bajsat riktigt illa, borde jag ju säga, men det kanske inte ger ett så gott intryck såhär i början. Nu har jag det! Liksom istället för en bidé! Fast på toaletten.

Och jättekonstigt är det väl inte att hon tänker som hon gör, allra helst inte när det ser ut som på min toalett. Där är väggarna av metall och hela toaletten ser mest ut som den lilla kupén på Viking Line. Förutom att toalettstolen inte gör det där hemska nu-ska-du-dö-sugljudet, som hotar att dra med sig både dig och din familj när den spolar.

I vilket fall skulle jag vilja påstå att varje toalett med lite självrespekt i Finland har en liten dusch i anslutning till handfat och toalettstol. Både offentliga och privata. Väldigt lustigt, kan tyckas. Lite som japanska toaletter, fast manuellt. Och ja, där brevid, utanför bild, hänger våra handdukar. Undras just vad de användes till när pappret var slut.
Blog Image



Comments(0)

Dramaqueen

Vet du Posted by Calici 2008-09-30 16:58
Jag tror att vi har lite av en tyst beef här i vårt kollektiv. Det handlar om att köpa toapapper. Ingen säger något, men alla vill att någon annan faktist ska köpa hem det.

När jag flyttade in lät det ja, den som märker att det är slut och ändå ska till affären kan köpa lite toapapper, typ, men nu har nog alla varit på affären efter det att toapappret faktiskt varit slut utan att ha köpt hem nytt papper.

Beef, I say.


Comments(4)

Snöbollseffekt?

Sjukaste grejen! Posted by Calici 2008-09-23 22:39
Nu har det skjutits igen. Och jag kan inte låta bli att bli påverkad. Det är inte längre Amerika och andra sidan Atlanten och där är alla så dumma i huvudet. Det är här, samma land där jag är. Landet där folk faktiskt är som folk är mest.

Faktiskt.


Comments(2)

Den inbillske sjuke

Sjukaste grejen! Posted by Calici 2008-09-17 22:52
Det är konstigt, men det är så många gamla människor som blir så besatta av sig själva. Besatta av sina piller, besatta av sina åkommor, besatta av sina toalettbesök och vad de gör där inne, hur mycket och hur ofta.

Dessutom verkar det vara en grej att alla ska veta vad det är de proppar i sig och vad det är för fel på dem. Det här pillret är för mitt hjärta. Det här pillret är för kolestrolet. Det HÄR pillret är för... det vet jag inte... men det här pillret... osv. Ju fler piller, desto mer att berätta och prata om helt enkelt.

En väns mamma kom på sin mamma (alltså vännens mormor) med att äta antidepressiva läkemedel. Det lustiga var bara att mormodern inte var deprimerad, eller någonsin varit så deprimerad att hon behövde sådana mediciner. Däremot älskade hon att gå till doktorn. Hon gick dit varje vecka och doktorn hade väl till slut inga mediciner kvar att skriva ut, förutom antidepressiva.

Ytterligare en hysterisk berättelse handlar om en äldre herre och hans rygg. En vacker dag hade denne man kommit på att hans ryggrad gått sönder. Något han gärna berättade för alla som orkade lyssna eller bara stod i närheten. Hans ryggrad hade gått sönder och det gjorde att han inte kunde gå helt enkelt. Han ägde dock ingen rullstol eftersom att tillståndet faktiskt inte hade konstaterats av någon som helst medicinsk expertis.

Hur han tog sig runt? Jo, hans yngre familjemedlemmar fick helt sonika dra runt honom - i en kontorsstol. Överallt kontorsstol. Och om någon lite frustrerat skulle våga påstå att hans rygg faktiskt var helt okej så vidhöll han bara envist att hans ryggrad var trasig och att man måste dra runt honom i kontorsstolen. Så de fortsatte snällt att dra runt på farfar i kontorsstolen. För, vad skulle annars ha hänt? Han kanske skulle ha blivit mirakulöst helad. Men vad är oddsen för det - egentligen?


Comments(2)

På låtsas

Min bästa Posted by Calici 2008-09-14 17:46
Jag är nog lite fascinerad över det här med dockor. Det måste vara anledningen till varför jag fann den här så fantastisk.




Comments(0)

Begreppsförvirring

Sjukaste grejen! Posted by Calici 2008-09-13 19:43
En inte alltför oviktig detalj att kunna på finska är skillnaden mellan konto och kredit.

På affären idag kom jag fram till kassan och skulle betala och kassören låter:

Mummel, mummel, mummel?

Ehm... HÄ?
häver jag ur mig på mitt inte allföt finkänsliga sätt och ännu en gång låter det i mina öron som mummel han säger. Jag antar att detta är på grund av att han säger ord jag inte förstår.

När jag ser oförstående ut himlar kassören med ögonen, suckar och tar sats och så säger han oerhört tydligt orden, för vad jag antar är, konto eller kredit.

När jag tänkt efter chansar jag på det som låter mest som konto, det ordet innehöll ordet bank. Bank = konto. Så tänker väl alla?

Köpet inte godkänt, säger den uttråkade kassören. Och så väljer han alternativ nummer två.

Jaha... ja, jag kan inte riktigt skillnaden på orden...



Comments(0)

Kategorisering

Vet du Posted by Calici 2008-09-10 19:49
De första dagarna jag kom till Finland fick vi oss en tutor, en annan student som visste lite om stan och om landet och allt sånt. När vi gått igenom petitesser som var man registrerar sig som boende i landet, betalar en avgift till polisen så att man inte blir olaglig efter 3 månader and so on kom vi in på de viktiga delarna: vad vi säger om varandra hemma i våra egna länder.

Jag tänkte att det ju inte är nån idé att hymla med saken. Alla vet ju att alla finnar alltid har en flaska Koskenkorva i jackfickan och att de någonstans i sin mundering bär en kniv. Common facts. Sedan pratade vi om den finska folkdräkten och att det är så fint att par oftas matchar sig så väl i den när de är ute tillsammans. Man skulle lätt kunna tro att det bara händer på landet, men ack nej! Jag bor i, vad som i alla fall med finska mått mätt är, en storstad och tro mig, den finns här också. Fullt levande. I alla fall, vi kom väl fram till att svennar kan tycka att finnar är lite sträva.

Sträva är väl vad de tycker lite om sig själva också. Med stolthet dessutom. De vet minsann hur man svär, hur man super och hur man lever. Medan svenskar i finska mått mätt är ena riktiga fjollor. När svenskar svär låter det som att de gullar med en kattunge. När de pratar låter det som om de är klämkäckt överlyckliga. Livet är en dans på rosor och det levs bäst uppe i det blå. Svenskar är helt enkelt lite korkade.

Och ja, efter den konversationen vet jag inte riktigt vilket läger jag vill tillhöra. Sträv alkoholist eller korkad tönt. Men det är lugnt, jag behöver inte välja, får inte välja, det är redan omhändertaget. Här blir jag stämplad som svensk, medan jag i Sverige bli stämplad som finsk.


Comments(3)

Ett sätt att imponera

Sjukaste grejen! Posted by Calici 2008-09-07 01:02
I fredags var det ett himla hallå i den finska huvudstaden. Det var tävling på gång. Oj, informationen om detta skickades ut till varenda student, till hela staden och säkert till varenda fjortonåring i Finland. Det märktes på stadens förväntningar (mao började folk bli lite väl glada i hatten vid sju) att det var stora grejer på gång. Det var dags för fyrverkeritävling.

Det fina med fyrverkeritävling är att ingen behöver en biljett för att kunna se något. Det jobbiga med fyrverkeritävling är att vakter vet om detta och står precis överallt för att inte fulla medborgare ska göra saker som: ramla ner på tågspåret, fylla tågvagnarna mer än det får plats människor där inne, sova halvnaken hela nätter på parkbänkar, gå på gångvägar som det av godtycklig anledning inte ska promeneras på.

Om detta var årets händelse, eller om Helsingfors vanligtvis genomgår en otrolig förvandling under helgnätter är fortfarande ett mysterium, men staden gick från att vara en relativt lugn och vacker och ren stad till att snarast likna ett världskrig. Något som ökades av själva känslan att behöva slå sig igenom folkmängden av tokfulla människor, burkar, flaskor, kräks och allt annat som kan kallas skräp.

När jag stod i folkhavet, som kallades kö, för att få köpa mig en tågbiljett hem (vilket i sig är galet orutinerat att behöva göra mitt i natten) stod jag och tänkte att det skulle se hemskt ut i staden på lördag och att jag nog inte skulle vara så imponerad över stadens renhet längre. En renhet jag prisat helsingforsborna för, att de visste hur man slängde skräp efter sig. Något jag började förstå kanske inte stämde riktigt så väl, men nog skulle detta bli en utmaning ändå? Skräpmängden kunde ju jämföras med Valborg i Uppsala valfritt år, och alla vet vi att det inte städas undan med en handviftning.

Spänd av förväntan åkte jag så in till staden idag och se: Tomt. Rent. Inte ett spår av stridigheterna natten innan. Jag antar att det var dags att bli imponerad igen.


Comments(2)

I Suomiland

Sånt som kan rädda ditt liv. Posted by Calici 2008-08-31 20:49
Jaha, så när alla andra flyr från Finland så flyr jag till Finland. Eller så trodde jag i alla fall. Jag hade fel. Det visade sig att det aldrig varit såhär många utbytesstudenter i Helsingfors. Helsingfors is the place to be, så att säga. Så till den grad att jag, med många andra, åkte till Helsingfors för att bli hemlösa. Väldigt spännande.

Men det visade sig att jag har en väldigt vänlig kusin här. En kusin jag visserligen inte träffat eller pratat med på 10 år och som dessutom är rätt trångbodd. Så jag åkte till Helsingfors, för att livet i Sverige var satt på en paus som ska upphävas om 4 månader, för att campa på ett golv nånstans i grannlandet.

Efter att ha ordnat lite hit och dit har jag i alla fall flyttat in i ett totalt vitt rum utan möbler. Eller, med lite god vilja och en aning fantasi kan man få väggarna till att skifta en aningens aning i blått. Ekot som så charmigt också bodde i rummet gjorde att det bara kändes ännu mer vitt. Så, jag ställde min svarta resväska i det ekande rummet tog med mig min kusin och hans sambo och inhandlade allt med färg och fluff jag kunde hitta på IKEA. Jag intalade mig att det är sånt man får göra på sin födelsedag, även om boendet bara är för fyra måndader. (Men den nordiska vintern är tillräckligt deprimerande även utan eko, visst? Visst? Visst?) Så jodå, nu har jag någonstans att bo och det är inte parkbänken utanför järnvägsstationen som jag hade planerat in. Det är på en madrass i ett rum med musmattor som tavlor på väggarna.


Comments(4)

Provocerande onödighet

Sjukaste grejen! Posted by Calici 2008-07-22 22:57
Om man vill slösa pengar och energi till oändlighet går det att köpa is i påse på ICA Maxi för 29.90 kr/kg.


Comments(1)

Varningens ord

Sånt som kan rädda ditt liv. Posted by Calici 2008-07-19 13:50
Vi hade tagit oss upp för den branta kullen, som mer liknade en bergvägg och stod uppe vid borgmuren, med det raka stupet och tittade ut över den lilla klarblå sjön och de fantastiskt gröna bergen och bara njöt av Sloveniens sköna natur. Vi var rörande överens om att det lätt klassades in som vackrast på resan, kanske vackrast någonsin.

När vi stod där i godan ro och bara njöt av den underbara naturen hörde vi en svensk familj. Modern hade en förmanande stämma som hon antagligen hållit konstant under hela deras vistelse utanför Sverige. Vi var ju trots allt i en gammal Öststat och det är ju farligt, det vet alla. Vi tystnade som vi alltid gjorde i närheten av svenskar, mest av gammal vana. När man tystnar lyssnar man bättre. Då hörde vi den oroliga och lite lätt neurotiska mamman med sin varnande och lätt spruckna röst säga till det yngsta barnet på ungefär tre år:

Om du ramlar ner härifrån, då är du död. Det säger jag bara. Då är du död.

Till saken hör att barnet också stod vid den väldigt bastanta borgmuren som var ungefär i samma höjd som barnet självt. Lite lätt chockade, men samtidigt otroligt förtjusta kunde vi inte stanna kvar på plats utan att bryta ihop, så vi bestämde oss snabbt för att fly, uppåt, uppåt för att inte dö av tillbakahållet skratt. När vi skyndar upp för trappen häver N ur sig:

Calici, om du ramlar ner härifrån, då är du död. Det säger jag bara. DÅ är du DÖD!

Då brast det, jag började skratta, hosta och gråta i ett kör. Skulle jag varit tre år skulle jag nog varit DÖD på riktigt. Helt plötsligt blev jag ganska tacksam över mina föräldrars förhållandevis snälla lögner när jag var liten. Hellre blir jag hotad med att få tillbringa natten i komposten än hotad med döden om jag tittar för länge på en utsikt.


Comments(2)

Modeblogg

Min bästa Posted by Calici 2008-07-13 14:57
Jo, vi träffade Ebba von Sydow i Prag. Hon stod där med sina vänner, någon sorts bloggkonferens säkert. Jag fann dem en aning plastiga, men tydligen är det dessa kläder som är inne nu. Personligen gillar jag kreationen till höger.Blog Image


Comments(2)

Meddelande

Vet du Posted by Calici 2008-06-30 00:00
Slovakien: 1999 ringde och ville ha sin stil tillbaka.


Comments(0)

Ur led är tiden

Jag tänkte på en sak. Posted by Calici 2008-06-13 00:34
Resten av året känns som en lång resa på ett egendomligt sätt. Allting är så märkligt inbokat. Det börjar på söndag. Då är resan igång, med några små avbrott.

Hej resväska, min bästa vän.

Chhjaa, jag vet att det inte kommer att kännas så sen. Särskilt inte när jag sitter där på dödens kontor och bara väntar på att resan ska börja på riktigt. Men just nu är känslan så. Jag kan ju faktiskt räkna flera månader framåt i tiden i händelser.


Comments(0)

Prata först, tänk sen

Min bästa Posted by Calici 2008-05-29 01:06
Ja, där satt vi på den trevliga lektionen i skolan och magistern frågar: Inom vilka områden är folk duktiga på att be om kritik?

Skådespelare, hojtar någon.

Kursansvariga, föreslår en annan.

Sedan blir det tyst. Så inne som jag är i mina funderingar på om fackliga organisationer faktiskt ber om kritik och sedan kommer på att jo, det tycker jag nog att de gör - de vill ju trots allt verka för arbetstagarnas bästa - tänker jag mig inte riktigt för och säger klart och tydligt:

Fack! [fuck]

Tystnad. Och ett förvirrat magisteransikte som söker med ögonen åt mitt håll.

Ursäkta, vad SA du?

Fack!

Här först märkte jag att det blev lite besvärlig stämning. Och sedan bryter det ut lite spridda fnittersalvor och kompis som sitter brevid bryter ihop i ett skrattanfall.

Jaha, menar du kanske fackliga organisationer? frågar han lite menande.

Nej, jag har drabbats av lite tourettes här, svarar jag, såklart jag menar fackliga organisationer.

Det tog mig ett tag att fatta att det inte lät lika logiskt när jag sa det högt som det faktiskt gjorde i mitt huvud. Det är så lätt att tänka att alla andra tänker som jag. Varför gör de inte det? Helt logiska tankebanor, faktiskt. Välkam to Sviden, do jo vant to join our fackorganisation?



Comments(2)

Bortglömd

Vet du Posted by Calici 2008-05-29 00:49
Ja, där ser man. Ett år har gått och det missade jag totalt. Häppy börsdäj heja holana. Det som skapades av så stora drömmar har inte ens utmynnat i ett inlägg i veckan. Kvalitet före kvantitet säger vi att det är. Det låter bra.


Comments(0)

Samtalsträning

Jag tänkte på en sak. Posted by Calici 2008-05-16 17:57
Jag har i skolan lärt mig att samtala; lyssna, ta emot kritik och nu även ge kritik. So here goes.

Jag har något jag skulle behöva ta upp med dig. Ja, med dig där. Har du tid en stund?

Bra, det är nämligen så att jag tycker att det är lite jobbigt med hur du konsumerar vissa varor. Det finns varor som nästintill alltid importeras från mindre bemedlade länder, så kallade kolonialvaror. Det som är jobbigt är att jag vet att människor i stor del av fallen där de jobbar för att vi ska kunna konsumera kolonialvarorrna far illa. De får inte tillräcklig lön, har urusla arbetsmiljöförhållanden och ja, livet leker inte helt enkelt för dem.

Detta får mig att må dåligt för att jag inte vill att någon ska behöva må direkt dåligt för att jag, eller du, vill dricka näst mest kaffe i världen eller äta flest bananer/capita. Särskilt inte eftersom att jag, genom att göra så lite som att köpa Rättvisemärkt, kan verka för att människorna i alla fall ska få ett lite drägligare arbete och påverka leverantörer till att köpa in bättre saker, allt genom min konsumentkraft.

Det är jättebra att vi alla kan köpa dessa varor och att vi kan få vårt välbehövliga kaffe och bananer är ju gott och dessutom nyttigt! Det är också jättebra att vi faktiskt kan göra något gott med vår kaffetarm.

Ett konkret exempel på tillfällen som jag pratar om är när du står där vid butikshyllan och väljer mellan alla butikens kaffesorter. Då väljer du väldigt ofta det du brukar har hemma! Alternativt väljer du det billigaste. Sällan väljer du rättvisemärkt, det är ju varken vanligt hemma eller billigast.

Det jag nu skulle vilja är att du, nästa gång du ska handla, ser upp med vad du faktiskt plockar ner i korgen. När du står där vid hyllan kan du faktiskt tänka efter lite och fundera på vem som faktiskt får arbeta för dina varor och om den personen blir rättvist behandlad. Om du är tveksam kan du ju vrida lite på huvudet och se om du hittar rättvisemärkts symbol och välja det. Det kräver inte alls mycket energi, även om man kan tro det.

Jag förstår att det kan kännas onödigt att lägga ut några kronor extra för lite rättvisare bananer, du kommer ju ändå aldrig att träffa bananplockarna. Jag förstår också att det faktiskt inte alltid finns rättvisemärkta produkter och att du kanske redan har knappa levnadsförhållanden, särskilt nu när matpriserna har gått upp. Det härliga i kråksången är att du nu, när du fått det lite kärvare, kanske lättare kan tänka dig in i att din medmänniska i Kongo, Sri Lanka eller Brasilien kanske (antagligen) har det ännu värre. Det har jag gjort.

Ja, det var det jag ville säga. Jag är nyfiken på att få veta vad du tycker om detta. Så tro inte att jag predikar för dig, jag bara framför min åsikt.


Comments(6)

Peter Pans skugga

Vet du Posted by Calici 2008-05-08 17:26

Idag var solen framme. Igen. Fantastiska vårväder som håller på att förvandlas till sommarväder och som gjort alla träden så gröna och fina. När solen är framme blir det skuggor under träden. Stora, fluffiga bladskuggor blir det. Sådär så att ens egen skugga försvinner in i trädskuggan och ibland dyker upp lite oväntat. Lite som det skulle kunna förväntas att en tjuvs skugga skulle dyka upp.

Jag gick så en promenad i solen, under träd som kastade stora, fluffiga bladskuggor som min skugga försvann i. Sedan hoppade jag helt plötsligt till och undrade vem som smög sig upp bakom mig, alltså vems skugga det var som helt plötsligt dök upp precis framför mig. Det tog mig ett par sekunder att förstå att den visst tillhörde mig och helt oförhappandes bestämde sig för att titta ut ur skuggan.

Nu för tiden går jag alltså omkring och är rädd för min egen skugga. Det hela känns väldigt stabilt.


Comments(2)

Den är tillbaka! #2

Min bästa Posted by Calici 2008-04-17 18:32
Du bränner sönder mina läppar och gör mig alldeles röd, trots att vi bara träffats en kortis. Jag är alldeles för ovan.

Fantastiska vår, jag älskar dig!


Comments(1)

Tell me

Vet du Posted by Calici 2008-04-09 17:44
Hallå där, Våren! Hur tänkte du nu?

Detta förfarande kan inte sägas vara i enlighet med Överenskommelsen om de Fyra Årstiderna 1§ i Lagen om folks välbefinnande.

Skärpning!


Comments(0)

Jo, den där gåstolen...

Sjukaste grejen! Posted by Calici 2008-02-25 19:44
Jag trodde att jag hade lämnat det publika ramlandet bakom mig, att det som hände i dungen i höstas var ett undantag. Det har faktiskt gått ganska bra att gå och cykla utan några större hemskheter i snart fem år nu, men nu är det något som har hänt. Kanske är det stjärnorna, kanske är det pastan eller kanske är det hjärnans regression till gymnasieåringens hjärna.

I min enfald trodde jag att det var slut på omkullknuffande av cyklister så att de ramlar nerför en bro. Jag trodde att det var slut på incyklande i plötsligt uppdykande, men ack så stillastående bilar och jag trodde att det var slut på spontanramlande på knäna på vårgrusigt övergångsställe framför stannande bil. Jag trodde helt enkelt att det var slut på ramlandet in public.

Det verkar som att jag trodde fel. Det började med fallet ner i lerpölen i dungen. Visserligen skedde detta en aningens undangömt av några träd, men inte långt från träden går en cykelväg där det cyklade människor. En cykelväg som sedan ledde till träffen i staden, där jag alltså gick och såg nerbajsad ut.

Idag fortsatte så ramlandet. I en föreläsningssal med ungefär totalt fyra trappsteg lyckades jag ramla nerför trappan och sätta mig på knä. Kan bara tänka mig hur kul det måste ha sett ut från andra sidan sittplatserna, när det helt plötsligt försvinner en person där bakom. Lite som en dockteater. Nu när jag inser att det har börjat igen, ramlandet, så blir jag lite orolig. Vart tog turen vägen?

Jag antar att fortsättning följer...


Comments(1)

Nyårslöfte?

Jag tänkte på en sak. Posted by Calici 2008-02-11 16:51
Jag vill vara en sån som kan leverera vettiga svar på tal i samband med situationen då de behövs. Jag vill också ha tillräckligt med civilkurage att ge svaren.

Imorse stod jag i duschen och gav väggen en lång läxa om orättvisor. Det händer alldeles för ofta och det händer alldeles för sent.


Comments(2)

Mor

Sjukaste grejen! Posted by Calici 2008-02-02 16:28
I natt drömde jag, jobbigt nog, att jag var gravid. Inte ens blev det bra av att jag var jättekär, blev friad till och fick ligga sked.


Comments(0)

I en annan del av bussen

Vet du Posted by Calici 2008-01-24 00:57

En tonårspojke grymtar till en annan pojke som sitter lite längre bort:

Öh du, kasta! (betyder: jag vill ha mobiltelefonen, kan du kasta den till mig?)

DUUUUUUM! Shiiiiiiiiit! Tokig Martin! var svaret på föregående grymtning. (betyder: Martin, du är tokig som tror att jag kommer att kasta min mobiltelefon till dig, den kan ju gå sönder! Det var dumt av dig att tro något sådant!)

Ibland kan man undra hur välutvecklad en person är. Men vilken tur att jag, i skolan, har lärt mig att tonåringar per definition uppfyller en hel rad kriterier för diverse psykologiska sjukdomar. Således kan tonårsföräldrar lugna sig, vill det sig väl växer tonåringarna nämligen ur det. Förhoppningsvis lär de sig även att tala.


Comments(4)

Fördomar

Vet du Posted by Calici 2008-01-13 22:54
Det är någon som stjäl min älskade på söndagar. Min DN. Varje söndag. Anledningen kan vara att jag övervägande ofta är väldigt långsam med att hämta tidningen på just söndagar. Den dagen man sover. Eller kommer hem från resor. Eller bara trivs med tanken på att hämta posten kl 22.45. Men det spelar ju ingen roll. Den är ju min! Min extra tjocka, härligt tidsfördrivande söndagsDN. Min! Min! Min!

Det är säkert den där grannen längre bort i korridoren. Den där som alltid lämnar sina sopor utanför dörren i en vecka. Den där soppåsen som luktar fisk. Ända in i min lägenhet. Idag, när jag skulle hämta min obefintliga tidning fick jag kliva över rosa gojs som runnit ut på golvet. Säkert fiskgojs.

Dumma, dumma tidningsstjälande, fiskätande granne.


Comments(2)

Social expert

Jag tänkte på en sak. Posted by Calici 2008-01-11 01:48
Det är problematiskt att hälsa. Det är ännu mer problematiskt att hälsa på människor som det inte finns någon sorts relation till. Har aldrig funnits. Kommer aldrig finnas. Varför då hälsa? För att en gång i livet råkade vi befinna oss på samma plats. Och just idag råkade vi befinna oss på en alldeles för liten yta för att ignorera varandra.

Och ja, allt det där jobbiga händer: Stirret och tystnaden. Den där lilla stunden då de små gubbarna springer febrilt med meddelanden i huvudet: Jo, vi känner ju igen varann, annars skulle vi inte stirra så. Ska jag säga hej eller ska jag gå iväg? Ska jag säga hej eller gå, ska jag sä....

Hej!
HeeEEEeeej!
(á la Broberg, som inte kom från mig för en gångs skull)

Black out! Shit, vad säger jag sedan? Något om vädret? Vilket sammanträffande? Vad gör du nu för tiden? Jag hörde att...

Särskolan va?
Ja, just det!
Va bra, då vet jag och har inte vanföreställningar.

...

Sedan gick jag. Fort. O gode värld. Jag borde använda en munkorg. Vad är det för fel på mig? Jag kan inte ens konversera vettigt.


Comments(0)

Tämligen ofta

Jag tänkte på en sak. Posted by Calici 2007-12-16 11:31
Jag blir alltsomoftast förvirrad av bildtexter.


Comments(2)

Att inte ramla

Sånt som kan rädda ditt liv. Posted by Calici 2007-11-23 23:00
Fredag. Försenad till ett möte vid en busshållsplats. Vid den här årstiden var det, som varenda sverigeboende människa vet, slaskblött i marken och som grädde på moset också sådär lagom lerigt.

Eftersom tiden, som vanligt, bara hade sprungit iväg för mig skyndade jag iväg. Vid den illaluktande dungen började jag tänka på genvägen. Genvägen som skulle kunna spara några minuter. Genvägen som alltid är lerig. Alltid.

Tankarna snurrade så hårt och intensivt att jag till och med började tala högt för mig själv. Monologen gick i stil med: Calici, ska du verkligen gå igenom dungen. Du vet att den alltid är lerig och du vet att du säkerligen kommer att ramla. Du vet att du kommer att bli så arg om du ramlar. Du vet att du kommer att tänka att det var så typiskt och att du visste det i förväg. Du vet det. Likt en trotsig 14-åring svarade jag mig själv med de genomtänkta och logiska meningarna: Åmeh! Såklart jag inte ramlar! Jag vet ju att det är halt.

När färden ut ur dungen nästan var avklarad glider högerfoten till och hamnar långt ut på vänsterkanten och ingen akrobat i världen skulle ha lyckats parera den knasiga ställningen. Resultatet var en Calicihög i en blöt lervälling och ett ugfh! när luften pressades upp samtidigt som rumpan träffade marken.

Tillbringandes en ansenlig tid på toaletten på det där offentliga stället lyckades jag få ordning på skorna. Byxorna var det värre med. Det såg ut som om jag hade bajsat på mig. Och sedan suttit i det. Med tanke på tiden jag spenderade på toaletten är det inte konstigt om någon trodde det också.

Det är sådana dagar jag önskar att jag hade en gåstol för vuxna.


Comments(0)

O-bra

Min bästa Posted by Calici 2007-11-21 17:06

Internationell Filmfestival i Thessaloniki. Det låter otroligt piffigt. Det låter som om världens bästa filmer alla har samlats och ska visas upp för Grekland. Det låter som om lite smalare filmer från annorlunda länder får vara med och leka.

I själva verket handlar det mest om att låta nyaste, nyaste filmerna (mest från Grekland såklart) leka. Nyaste, nyaste kan låta trevligt. Men det är definitivt inte ett kvalitetsmärke. En kväll gick vi på bio. Ner i hamnen i de där stora industrilokalerna. Sa de till oss. Vi kom dit och började titta.

I ungefär 20 sekunder verkade det lovande. Det kan vara för att öken inte är så svårt att filma. Det kan också vara för att öken i samband med en berättarröst känns smalt och spännande. Sen försvann allt det och hela filmen visade sig innehålla allt som kan göra en film riktigt, riktigt dålig.

En del av det som gjorde dramat så otroligt dåligt var en skakig kamera, usel produktion, helt fel musik, dåliga animationer mitt i allt det dåliga, pretentiösa 13-åringar och uselt manus av vad som antagligen var 13-åringarnas klasskompis.

Den första kvarten satt jag och vred mig och grät av undertryckt skratt. Ända tills det brast. Då visade det sig att det uppenbarligen inte bara var vi som höll på att dö, för resten av salongen började också visa en hel del känslor.

Glöm Rovdjuret, Älskling jag förstorade barnet och den där dåliga filmen du aldrig orkade se klart på. Jag har hittat världens sämsta film. Zoe's Attitude heter den.


Comments(0)

Död

Sjukaste grejen! Posted by Calici 2007-11-05 21:15
Jahopp. Smaskandes på en sallad satt jag i godan ro och läste DN och stötte mitt i allt på en bild på Tutankhamuns ansikte. Helt plötsligt smakade det jag hade i munnen illa. Unket. Trä.

När jag för någon dag sedan hörde om att pojkmumien nu kunde beskådas av allmänheten för första gången fick jag kalla kårar. När sedan den informativa radiorösten berättade att det fanns bilder på hemsidan undrade jag stilla vem som vill se något sådant. Att visa ansiktet på en person som blivit innebränd (vilket jag tänker mig ser likadant ut som Tutankhamun) skulle anses makabert, men att visa bilden på ett flera tusen år gammalt lik är visst okej. Han har väl inga släktingar som tar illa upp. Som om det skulle vara det som avgör saken. Äckligheten för lik kanske preskriberas efter några hundra år hos Medelsvensson.

Minnet av ett besök på ett museum poppar upp i huvudet. Jag var kanske sex år och vi var på någon av familjens oändliga bilsemestrar. Inne på det aktuella museet var det kallt och mörkt och i en glasmonter stod en man. Han var svart och såg otäck ut. Lite som ett russin. Sådär hård och rynkig. Jag fick reda på att han hade mumifierats. Att han alltså var död. Jag kunde inte förstå vad han gjorde där i glaslådan, varför han inte låg i marken. Jätteläskigt. Om jag inte minns helt fel började jag efter det drömma mardrömmar om russinmannen.

Det är fortfarande läskigt med mumier. Inte för att de är döda, utan snarare för att de har varit döda jättelänge och liksom står till allmänhetens befogande. Helt utan förvarning visas mumierna dessutom upp och ska uppskattas. Varför är det okej med mumier? Och om folk tycker det är okej med mumier, varför är det då jätteläskigt med människor som dött alldeles nyss? Konstigt.

Så, tack DN för att ni tvingade mig att se Tutankhamon. Jättesnällt. Verkligen.


Comments(3)

Överanalys

Jag tänkte på en sak. Posted by Calici 2007-10-30 22:45
Hej! är det enda jag hinner säga för sedan har vi passerat varandra. Jag hatar det för jag vet aldrig hur det där hejet kommer att låta. Ibland blir det kraxande, ibland jättekort, ibland argt. Jag har ingen kontroll över mina hej. Eller hejsan. Eller dubbelhejet.

Idag lät det överdrivet förvånat. Lite Robban-Broberg-tillgjort-förvånat heEEEeej!! och det var ju inte meningen. Jag blev ju lite förvånad men inte SÅ förvånad.

Som om det inte vore nog ekar det där hejet i mitt huvud om och om igen tills jag nästan skriker ut det för att liksom släta över ljudet. Aldrig händer det heller att det är den andra personens hej som analyseras, alltid mitt. Sedan undrar jag om den andra personen också analyserar mitt hej och kommer fram till att den förmodligen gör det, det lät ju så konstigt.

Kära Bullen, är jag ensam om det här?

Undrar
Ego.


Comments(3)

Hjärta och smärta

Min bästa Posted by Calici 2007-10-19 00:46
Ibland hittas riktiga guldkorn till musik. Du vet, den där musiken som gör att själen blir alldeles varm och hjärta skulle kunna få rimmas med smärta om det skulle behövas. Inte för att det blir bättre av det, utan för att om det skulle användas så gör det inget. Ingen vet varför musiken är fantastisk och förklaringar känns otillfredsställande, för inte ens om du slickade på min hjärna skulle du fatta vad jag menar.

Det är nästan som en regel att dessa guldkorn tappas bort av tusen och ingen anledningar. Det blir bara inte av. Musiken är tyst. Den lyssnas inte på. Nästan som om någon, den svåra vägen, försöker lära en att just den där musiken faktiskt är värd mycket mer än så.

För, en vacker dag kommer musiken där igen, i musikspelaren, och för en liten stund känns allt fint igen. Själen blir varm. Det känns som hemma. Guldkornet är hittat.

Idag hittade jag Det gamla landet igen och det känns som hemma.


Comments(4)

Jag tror att hon gillar rosa

Jag tänkte på en sak. Posted by Calici 2007-10-11 23:54
Hon kom gående in i bussen i en rosa långkappa med rosa pälskrage, matchande rosa bag, rosa hårsnodd och guldskor. Hon gick lite konstigt, som om hon hade ont i magen.

Det visade sig att det inte var magont, utan en råtta av rasen chihuahua som hon ömt bar innanför kappan. Konstigt tyckte jag då chihuahuan hade på sig en stor pälsvante med rosa attiraljer och då den matchande bagen tydligen var en bur.

Till min förtjusning uppfyllde den rosa tjejen alla mina stereotypa fördomar och tog upp en Elle ur sin väska. Den satt hon sedan och bläddrade förstrött i samtidigt som hon kliade sitt lilla djur på den enda delen som inte var täckt av vante. Detta pågick i de ca 8 minuter som resan varade. Sedan plockade hon kvickt ihop sin tidning, sin bag, sin påse och stoppade in hunden innanför jackan och trippade ut ur bussen.

Det som förbryllade mig var dock varför hon hade med sig en grå ryggsäck. Det skulle väl aldrig Paris ha?



Comments(0)

Vän av ordning

Vet du Posted by Calici 2007-09-14 11:24
Att stänga av ljudet på sin mobiltelefon och välja att ha kvar vibrationen på den är inte att anse som tyst. Det må verka tyst när du använder en betongborr, är på öppna förskolan eller befinner dig i ett storkök. Det är inte tyst när du sitter på ett bibliotek, en föreläsning eller ett seminarium.

Man märker det på människors beteenden i vibrationens närhet, som mitt i talet försvinner lite i tanken och blir suddiga på ögonen, lägger till lite eh och hm och blir allmänt långsamma, men som sedan efter vibrationens slut sakta ökar i hastighet i tal och tanke. Tills nästa vibration. Då börjar det igen. Utan att nån försöker låtsas om det. Vilket ljug.

Vibrationen är hypnos i vardagen. Se det som meditation med hög stressfaktor. Motsägelsefullt så det förslår. Det kommer sluta med att alla människor sitter som mähän i stora tysta salar fulla av bzzz... bzzz... bzzz, det kanske fungerar på anstalter, men jag sitter inte på anstalt. Stäng så av vibrationen på telefonen. Se så. Do it!


Comments(0)

Man vill ju inte verka konstig

Jag tänkte på en sak. Posted by Calici 2007-09-12 21:40
Jo, jag undrar: Om man sitter i en buss och en man som luktar akut illa kommer och sätter sig på sätet framför, får man då vända näsan mot den man som kommer och sätter sig brevid och sniffa lite på honom? Kan man välja att göra det?

Det kan verka konstigt, men den... den... odör som kom från mannen på sätet framför var inget jag kan beskriva. Jag lever hellre i Strängnäs när det blåser, eller i en pappersmassefabrik, eller med en burk surströmming under sängen än att tvingas sniffa närmre på karln. Så illa var det.

Sedan vandrade en till man in och slog sig ner på sätet brevid. Han luktade så gott i just den stunden. Jag hade lust att borra in hela mitt ansikte i hans armhåla. Så fantastiskt var det.

Och det slog mig att mannen som luktade gott kanske trodde att det var jag som luktade illa. Fantastiskt i så fall. Där satt jag och dog lite för varje andetag, medan han satt och trodde att det var jag som luktade illa. Istället kunde jag väl ha valt att sniffa på den väldoftande mannen.

Eller, kan det bli konstigt?


Comments(1)

Mycket viktigt

Min bästa Posted by Calici 2007-09-11 22:06
Att lyssna på bra musik gör en glad. Att lyssna på bra, ny musik gör en ännu gladare. Därför ska det lyssnas på bra ny musik! Man får inte missa det. Inte för sitt liv. På torsdag i P3 ska det blir spela av, vi gillar P3 Lab. Då ska det holanas för fullt!

Om du inte fattade: Holana i P3 Lab på torsdag!

Det kommer att förändra ditt liv.

Varsågod!


Comments(0)

Rumphumor

Vet du Posted by Calici 2007-09-07 00:34
Det är faktiskt jätteroligt att berätta saker vi inte visste om hemorrojder i radio. Jo, det är det. Men, det blir ännu roligare av att de spelar Martha Wainwrights Bloody Mother Fucking Asshole efter det hela.

Jätteroligt var det i onsdags, I say.


Comments(0)

Det man inte har i huvudet... finns inte

Vet du Posted by Calici 2007-08-29 22:58
Idag hade jag ett uppdrag. Jag skulle lämna tillbaka Beistantowa Mikaerus kvarglömda kläder till honom. När jag kommit fram och skulle återlämna kläderna upptäckte jag att jag glömt de kvarglömda kläderna.


Comments(2)

Att prata - uppföljaren

Jag tänkte på en sak. Posted by Calici 2007-08-24 00:55
Det var en gång en kille som satt på en bänk utanför ett provrum i en klädbutik. Inne i provrummet stod någon som hade något med denne unge mans intag av mat att göra, för ut hörs en röst som frågar:

Vad vill du äta till middag idag?

Svaret som killen kläcker ur sig är det självklara och oerhört coola:

Joråsåatteeh... med en stönande liten suck i slutet. Inifrån provrummet hörs ett förvånat:

Vad SA du för något?

Varpå killen höjer rösten och upprepar sitt intelligenta svar:

JORÅSÅATTEEEH!


Comments(1)

Att prata

Jag tänkte på en sak. Posted by Calici 2007-08-24 00:46

Språket är allt och och alla talar så konstigt. Och om man har umgåtts med varandra väldigt mycket, då pratar man väldigt lika. Som när jag hängde ihop med några flickor en vecka i en husvagn. Vi skojade till vår husvagnsvistelse med en otroligt efterhängsen amerikansk dialekt som var hemskt svår att bli av med och som fortfarande tittar in ibland. Smittsam som vinterkräksjukan. Den veckan började vi alla använda ord och utryck som: förstår du, faktiskt, fast och kalas i en hälsovådlig mängd. Det var uttryck som verkligen började promenera på nerverna efter ett tag. Allas nerver. Såväl invånare i husvagnen som invånare utanför husvagnen.

Men det är lätt att fastna i uttryck, faktiskt. Och den där veckan fick mig att bättre förstå gångna tiders irritationsmoment. När jag gick i gymnasiet hade vi en lärare som bytte uttryck, som skulle upprepas, varje läsår. Första året var det just faktiskt. Andra läsåret hade han bytt till då va. Tredje året hade han utökat sitt något korta då va, som lätt passerar obemärkt förbi till det lite mer märkbara i detta sammanhang. Man kan ju undra i vilket sammanhang han fått en sådan fras inprogrammerad i hjärnan, men skivan med frasen gick i alla fall på repeat. Det kunde låta både: Hej allihopa i detta sammanhang! Och Ni kan ta detta papper när ni går ut i detta sammanhang! Mycket underhållande, ända tills den dagen då det lyckades bli 83 olika sammanhang under en enda lektion. Jag har fortfarande inte förstått Napoleons sista slag. Det fick mig att känna mig en aningen korkad. Hur många sammanhang finns det egentligen?

Jag tror dessutom att han måste ha varit kompis med en lärare på universitetet. Den läraren upprepade konstant frasen: om ni förstår vad jag menar? Och jag förstod aldrig ifall det var något speciellt vi skulle förstå, som om han hade dragit ett skämt som bara gick mig förbi. Något som hade en underliggande mening och skulle analyseras djupt, djupt. Om ni förstår vad jag menar? Menar du något speciellt när du pratar om just det där spridningsmåttet? Vad finns det att förstå egentligen?

Jo, förstår du, jag antar att alla faktiskt pratar om samma sak fast de menar olika saker i detta sammanhang, om du förstår vad jag menar?


Comments(0)

Pingpongsången

Jag tänkte på en sak. Posted by Calici 2007-08-10 18:39
"Do you know what it feels like
to be the last one
to know the lock on the door has changed

[...]

How can I love you
if you just dont talk to me babe?
"

Den grabben borde lära sig att veta när det är dags att ge upp. Nu är jag varken familjeterapeut eller relationsexpert, men något säger mig att det nånstans har gått lite fel när den ena parten byter lås och slutar prata med den andra. Ge-upp-att-älska-och-sluta-förfölja-annars-blir-det-besöksförbudsfelet. Jag vet ju förstås inte. Jag bara gissar vilt här.

Annars skulle det ha kunnat vara min kompis som skrivit den när vi var 14 år och hon var bombsäker på att hon skulle gifta sig med Nick i Backstreet Boys. Lite samma obesvarade känsla...


Comments(1)

Olika referensramar

Vet du Posted by Calici 2007-07-20 18:19
Så här är det: när en människa dör måste en doktor skriva ett dödsfallsintyg. Det ska sedan skickas till Skatteverket. Innan det är gjort är inte personen död i systemet. Man kan alltså vara jättedöd utan att vara död. Om någon känner för att vara bad guy och är lite smart kan man få en person att bli jättedöd utan att alls vara död.

Idag ringde jag till Skatteverket för att få lite papper om en död människa av dem. Då säger kvinnan i andra änden av luren att det inte kommit in papper på personen jag vill ha uppgifter om och att det då står att människan lever.

Människan lever. Det känns konstigt när man några timmar tidigare sett människan väldigt död. Såpass död att man tillochmed lagt den i en kista och stängt kistan efter sig. Det skulle kännas konstigt om man skulle stängt in en odöd människa i en kista. Detta berättade jag för min chef. Det enda han sa var:

Du har så sjuk humor.


Jag vet inte riktigt hur jag ska ta det. Jag var ju bara orolig.


Comments(5)

Det är alltså så det funkar

Sjukaste grejen! Posted by Calici 2007-07-18 00:47
Vad säger man om kanal 4? Ibland kan jag tycka att de håller en okej nivå, ibland gapar jag av förundran och illamående. Gapar gör jag nu. Det går tydligen en repris av en dokumentär som handlar om män som inte lyckas få till relationer med riktiga tjejer. Så de väljer riktiga låtsastjejer i silikon. Ja, jag säger det igen. I silikon.

"Gordon har hittat lyckan med sin Virginia, Everard har ett harem med fyra dockor. Davecat i Detroit förbereder sig för en lång resa för att träffa en dockläkare och Mike introducerar sin senaste flickvän, Jody, för sina övriga åtta dockor."

Vad säger man? Vad jobbigt det måste vara för Mikes gamla dockor som måste träffa hans nya levande tjej och antagligen bo med henne, snacka om att känna sig utbytt. Eller är det kanske synd om den nya tjejen? Hon lär ju bli rejält mobbad, eller justja de andra var ju dockor. För att inte tala om Everards harem. Hoppas att dockorna valde det av egen vilja, eller nej justja. Det handlar fortfarande om dockor... Däremot blir jag lite glad å Gordons vägnar som äntligen har hittat lyckan, med en docka. Eller, vad säger man?

Jag vill också hitta lyckan...?


Comments(0)

Den där trädgården

Min bästa Posted by Calici 2007-07-15 14:25
Jag är helt enkelt inte världens bästa husvakt. Det bidde två kubikmeter grus och sand. På uppfarten. På platsen som absolut inte skulle fyllas med två kubikmeter grus och sand. Förlåt. Det var mitt fel. Jag jobbade. Jag jobbade med ständig uppsikt över telefonen, men under några obevakade minuter hann sandkillen ringa, tycka att jag tog för lång tid på mig och därmed inte få tag i mig, tippa av sanden och sticka ifrån huset. När jag sedan ringde upp fick jag veta att:

Ja, jag fick inte tag i dig så jag tippade av det på garageuppfarten!

Eh... jaha... tack, vad... bra.

Jag är en mes som går med på allting. Ibland blir jag rädd för mig själv. Tidigare, innan han åkte på semester, hade min far ganska precis förklarat och visat för mig vart sanden skulle ligga. Flera gånger sa han till och med att den inte skulle ligga på garageuppfarten.

Nu ligger den alltså där. På uppfarten. Och alla som av någon anledning kommer hit med bil eller cykel tvärnitar precis framför, eller en bit ovanpå den första sandhögen som är dold bakom en buske.

Det enda positiva med den felplacerade sanden är att det påskyndar vårt trädgårdsarbete. För den där trädgården som skulle fixas för några veckor sedan ser ut precis som förut. Men man kan ju inte leva med två kubikmeter sand på uppfarten i evigheter... väl?


Comments(1)

Allergiska trädgårdstomtar

Jag tänkte på en sak. Posted by Calici 2007-06-12 15:39
Jag kan ha råkat lova min pappa (och därmed också Mikaerus pappa) att vi (ja, jag råkade lova å Mikaerus vägnar också) lätt skulle fixa trädgården där hemma-hemma. Lätt.

Det kändes lätt innan jag råkade gå och bli gräspollenallergiker. För det säger pollenrapporten. Att det är höga gräspollenhalter alltså. Den höga gräspollenhalten hade en misstänkt ökning i samband med mina symtom. Därav misstanken om allergi. Jag som alltid varit allergifri. Jag som alltid gnuggat in min allergifrihet i alla mina allergisyskons öppna allergisår. Pilutta er.

Piluttar bäst som piluttar sist. Det verkar ha skett en kosmisk förväxling här och den slår mig gul och blå och gör mina ögon kliiga och näsan 4 gånger större. Men det är lugnt. Jag har en drug dealer i min närhet, han ska hooka upp mig och ge mig en fix. I lekparken. Ja, skumt och väldigt, väldigt gangsterfilm.

Att hela sommaren kommer att vara ännu ett bevis på tidsloopen som alla somrar är och att tiden bara kommer att försvinna spårlöst utan att någon trädgård blivit fixad kan vi tala lite tystare om. Vi kan kalla det p o l l e n a l l e r g i. Bra så.


Comments(2)

Första intryck = sant?

Jag tänkte på en sak. Posted by Calici 2007-05-25 01:03
Det här med första intryck håller ju verkligen i sig. Folk glömmer inte sånt. Även om du själv glömmer det om dig själv så glömmer ingen annan sånt. Tro mig.

Idag pratade jag och en klassvän om vilket intryck vi fått av föreläsarna på en ganska ointressant föreläsning vi precis hade varit på. Vi var rörande överens om dem. Intrycken alltså. Sedan började vi cykla hem och jag började ondgöra mig över en kvinna som cyklade fram och tillbaka över hela cykelbanan och som väjde vänster när vi plingande ville förbi. Istället för att åka slalom över hela cykelbanan började hon då åka i mitten lite åt vänster till. Här började jag muttra om högertrafik och cyklade en omväg runt den oberäkneliga kvinnan och blev lite låtsasirriterad. Och då kommer det. Det där jag försökt glömma, men ändå inte lyckats med. Det där som jag önskar att jag aldrig skulle ha sagt, men som nu alltså dök upp igen.

- Haha, nu kom jag på en annan sak du gjorde i början, visst var det du som...?
(Den första "saken" var att jag muttrande, med armarna i kors och näsan i vädret hade kungjort att jag minnsann inte ville läsa programmet jag börjat på, men det har en logisk förklaring. Det lovar jag. Tillskillnad från det här.) Jag förstod direkt vad hon syftade på, efter incidenten med slalomcyklistkvinnan, och skrek redan här:
- Neeeej!!! Åh, nej! Det där ger mig ångest!
- Ja! Men då var det du alltså. Jag tänkte om det var någon annan. Du var så himla engagerad i på vilken sida av en gångväg folk gick.
- Åååh neeej...
kved jag vid det här laget, medan klassvännen praktiskt taget låg över sitt cykelstyre och skrattade.
- Jag blev bara så förvånad över ditt engagemang... frustade hon fram.

Hela historien har sin start i nån klassrumsdiskussion där jag hävde ur mig osammanhängande och säkert inte ens sanna påståenden om hur gångtrafikanter ska gå på en gångväg och tyckte att jag var jätteviktig, alltmedan klassvännen blev mer och mer förundrad över hur jag kunde engagera mig i cykelvägsregler. Säkert blev alla andra också väldigt förundrade. Det var ju människor som inte kände mig. Jag skulle också ha blivit förundrad och stämplat tjejen som engagerade sig i cykelvägar som idiot och gått omvägar runt henne. Tydligen har jag inte förändrats helt så mycket som jag skulle vilja från den dagen.

Jag är i alla fall väldigt tacksam över att jag förändras lite, lite och att jag har vänner, trots nonsensengagemang och tokiga utspel. Och jag antar att enda sättet att bli av med ångesten över alla tiders tokeri är att berätta det för hela världen. Eller nåja, för alla som väljer att Holana. Så: förlåt mig, för jag har tokat ner mig.

Eller som klassvännen sa: Det är ju en del av personligheten!
Tack, det känns ju lugnande. Personligheten. Toktanten. Hon med 132 katter och en tupp.


Comments(1)

På andra sidan häcken

Min bästa Posted by Calici 2007-05-24 00:50
Jag befann mig i närheten och ändå så långt bort. Medan Takako och Mikaeru kollade på kungligheter i bur, likt de två eh... pojkarna..(?) på bild nr 2, satt jag på en annan plats i staden och förundrades över ekonomer som solar i bikini eller i bara mössa i parken där alla andra ekonomistudenter är publik.

Eller, det var ju inte bara ekonomer i bikini och mössa, det var ju jag och min sommarlovsfirande vän också. Fråga mig inte varför vi valde just den parken. Vi kan se det som en sociologisk studie.

Vi satt i alla fall där. Skulle vi ha flyttat en meter åt ena hållet skulle vi ha stirrat rakt ut på en parkering. Skulle vi flyttat en meter åt andra hållet skulle vår picknick blivit lika mycket underhållning för ekonomerna som alla solande människor var. Så vi satt där vi satt. Och det var fint. En riktig sommaridyll. Ett bollträd, massa buskar och vita blommor. Det var vårt stillsamma sätt att fira Linné. Med varm sol, picknick och alfapet mitt bland buskarna och de där vita blommorna som luktar så illa.

Mitt i vårt Linnéfirande såg vi ett tåg av små, små människor gå förbi. De såg annorlunda ut. Förutom att de var små hade de konstiga kläder.
- Maskerad!
, tänkte vi.
- Undrar vilket tema det är, funderade vännen.
- Jaa.. det är ju Linnés födelsedag, kanske kan det vara blommor? sa jag.
- Men, jag undrar varför ett av barnen var utklädd till Kreml? Vi kom efter en stund fram till att det kanske inte var Kreml den lilla människan var utklädd till, kanske var det en kotte. Det var ju trots allt Linnés födelsedag. Såhär i efterhand verkar det ha varit en ganska bra gissning.


Comments(0)

Jag vill inte sova på soffan!

Jag tänkte på en sak. Posted by Calici 2007-05-19 01:18

En väldigt speciell liten pojke och en väldigt speciell liten flicka bor i samma rum. De sover tillsammans, leker tillsammans, bråkar tillsammans och ja, lever tillsammans. Alltid tillsammans. Allting tillsammans.

En dag frågades det om de två ville dela på sig, ha olika rum. Börja sova ensamma. Ändå leka tillsammans, bråka tillsammans och ja, leva tillsammans. Men, förstod den väldigt speciella lilla pojken och den väldigt speciella lilla flickan, då blir det ju inte alltid tillsammans, allting tillsammans. I alla fall, när frågan ställdes svarade den speciella lilla pojken raskt att: Jag vill inte sova på soffan!

Så här är det: Nu får det vara slut, jag vill inte sova på soffan! Jag vill Holana, men jag gör det på ett lite annat sätt bara. Ett fint sätt, som nu. Det finaste är ändå att alla får Holana, på ett väldigt bra sätt. Det bästa sättet, som nu.

Vid ett senare tillfälle kom den väldigt speciella lilla pojken ilande och sa: jag vill sova med den väldigt speciella lilla flickan och kikade in i rummet där sängarna fortfarande stod ände i ände.


Comments(0)