Heja Holana!

Heja Holana!

Så här ser Holana ut när de är på promenad.

Om du vill träffa dem på riktigt så kan du skriva till dem och fråga. Det är lätt och trevligt. Prova heja snabel-a holana punkt se så får du se. Medan du väntar på svar kan du roa dig med att titta på Holanas hemsida.

Att prata

Jag tänkte på en sak. Posted by Calici 2007-08-24 00:46

Språket är allt och och alla talar så konstigt. Och om man har umgåtts med varandra väldigt mycket, då pratar man väldigt lika. Som när jag hängde ihop med några flickor en vecka i en husvagn. Vi skojade till vår husvagnsvistelse med en otroligt efterhängsen amerikansk dialekt som var hemskt svår att bli av med och som fortfarande tittar in ibland. Smittsam som vinterkräksjukan. Den veckan började vi alla använda ord och utryck som: förstår du, faktiskt, fast och kalas i en hälsovådlig mängd. Det var uttryck som verkligen började promenera på nerverna efter ett tag. Allas nerver. Såväl invånare i husvagnen som invånare utanför husvagnen.

Men det är lätt att fastna i uttryck, faktiskt. Och den där veckan fick mig att bättre förstå gångna tiders irritationsmoment. När jag gick i gymnasiet hade vi en lärare som bytte uttryck, som skulle upprepas, varje läsår. Första året var det just faktiskt. Andra läsåret hade han bytt till då va. Tredje året hade han utökat sitt något korta då va, som lätt passerar obemärkt förbi till det lite mer märkbara i detta sammanhang. Man kan ju undra i vilket sammanhang han fått en sådan fras inprogrammerad i hjärnan, men skivan med frasen gick i alla fall på repeat. Det kunde låta både: Hej allihopa i detta sammanhang! Och Ni kan ta detta papper när ni går ut i detta sammanhang! Mycket underhållande, ända tills den dagen då det lyckades bli 83 olika sammanhang under en enda lektion. Jag har fortfarande inte förstått Napoleons sista slag. Det fick mig att känna mig en aningen korkad. Hur många sammanhang finns det egentligen?

Jag tror dessutom att han måste ha varit kompis med en lärare på universitetet. Den läraren upprepade konstant frasen: om ni förstår vad jag menar? Och jag förstod aldrig ifall det var något speciellt vi skulle förstå, som om han hade dragit ett skämt som bara gick mig förbi. Något som hade en underliggande mening och skulle analyseras djupt, djupt. Om ni förstår vad jag menar? Menar du något speciellt när du pratar om just det där spridningsmåttet? Vad finns det att förstå egentligen?

Jo, förstår du, jag antar att alla faktiskt pratar om samma sak fast de menar olika saker i detta sammanhang, om du förstår vad jag menar?    Comments(0)
    Fill in only if you are not real
    The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.