Heja Holana!

Heja Holana!

Så här ser Holana ut när de är på promenad.

Om du vill träffa dem på riktigt så kan du skriva till dem och fråga. Det är lätt och trevligt. Prova heja snabel-a holana punkt se så får du se. Medan du väntar på svar kan du roa dig med att titta på Holanas hemsida.

Man vill ju inte verka konstig

Jag tänkte på en sak. Posted by Calici 2007-09-12 21:40
Jo, jag undrar: Om man sitter i en buss och en man som luktar akut illa kommer och sätter sig på sätet framför, får man då vända näsan mot den man som kommer och sätter sig brevid och sniffa lite på honom? Kan man välja att göra det?

Det kan verka konstigt, men den... den... odör som kom från mannen på sätet framför var inget jag kan beskriva. Jag lever hellre i Strängnäs när det blåser, eller i en pappersmassefabrik, eller med en burk surströmming under sängen än att tvingas sniffa närmre på karln. Så illa var det.

Sedan vandrade en till man in och slog sig ner på sätet brevid. Han luktade så gott i just den stunden. Jag hade lust att borra in hela mitt ansikte i hans armhåla. Så fantastiskt var det.

Och det slog mig att mannen som luktade gott kanske trodde att det var jag som luktade illa. Fantastiskt i så fall. Där satt jag och dog lite för varje andetag, medan han satt och trodde att det var jag som luktade illa. Istället kunde jag väl ha valt att sniffa på den väldoftande mannen.

Eller, kan det bli konstigt?    Comments(1)
    Fill in only if you are not real
    The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
    Posted by Beistantowa Mikaeru 2007-09-12 22:10

    Jag tror de flesta svenska skulle välja att fnysa och sniffa lite extra övertydligt för att visa att det inte är just de som luktar. "fnys sniff fnys jag känner minsann att det LUKTAR här" liksom. och i samförståndet sen kan man kanske t o m skapa en liten relation med mannen på bänken bredvid. byta nummer eller gå och dricka latte eller nåt. men om det luktar såå överjävligt att det är helt omöjligt att sniffa extra ljudligt så kanske man kan välja att stoppa näsan innanför tröjkanten som man gjorde på högstadiet när nån fes. även det är ju en vedertagen gest för att säga att man är oskyldig och att man faktiskt har nåt bättre att lukta på innanför tröjan. men det kanske inte går om man är tjej och har blus med lite urringning. det kan kanske se lite knasigt ut. och inte kan man byta plats heller.