Heja Holana!

Heja Holana!

Så här ser Holana ut när de är på promenad.

Om du vill träffa dem på riktigt så kan du skriva till dem och fråga. Det är lätt och trevligt. Prova heja snabel-a holana punkt se så får du se. Medan du väntar på svar kan du roa dig med att titta på Holanas hemsida.

Varningens ord

Sånt som kan rädda ditt liv. Posted by Calici 2008-07-19 13:50
Vi hade tagit oss upp för den branta kullen, som mer liknade en bergvägg och stod uppe vid borgmuren, med det raka stupet och tittade ut över den lilla klarblå sjön och de fantastiskt gröna bergen och bara njöt av Sloveniens sköna natur. Vi var rörande överens om att det lätt klassades in som vackrast på resan, kanske vackrast någonsin.

När vi stod där i godan ro och bara njöt av den underbara naturen hörde vi en svensk familj. Modern hade en förmanande stämma som hon antagligen hållit konstant under hela deras vistelse utanför Sverige. Vi var ju trots allt i en gammal Öststat och det är ju farligt, det vet alla. Vi tystnade som vi alltid gjorde i närheten av svenskar, mest av gammal vana. När man tystnar lyssnar man bättre. Då hörde vi den oroliga och lite lätt neurotiska mamman med sin varnande och lätt spruckna röst säga till det yngsta barnet på ungefär tre år:

Om du ramlar ner härifrån, då är du död. Det säger jag bara. Då är du död.

Till saken hör att barnet också stod vid den väldigt bastanta borgmuren som var ungefär i samma höjd som barnet självt. Lite lätt chockade, men samtidigt otroligt förtjusta kunde vi inte stanna kvar på plats utan att bryta ihop, så vi bestämde oss snabbt för att fly, uppåt, uppåt för att inte dö av tillbakahållet skratt. När vi skyndar upp för trappen häver N ur sig:

Calici, om du ramlar ner härifrån, då är du död. Det säger jag bara. DÅ är du DÖD!

Då brast det, jag började skratta, hosta och gråta i ett kör. Skulle jag varit tre år skulle jag nog varit DÖD på riktigt. Helt plötsligt blev jag ganska tacksam över mina föräldrars förhållandevis snälla lögner när jag var liten. Hellre blir jag hotad med att få tillbringa natten i komposten än hotad med döden om jag tittar för länge på en utsikt.  Comments(2)
  Fill in only if you are not real
  The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
  Posted by Calici 2008-07-19 19:21

  såklart det är sant! det var så roligt att jag höll på att tappa andan. det finns lite bilder ju. bilden på plastebba är från prag. o på stalkbook finns några bilder från milhouse som var med på en del av resan :D kanske kan det dyka upp lite fler bilder. kanske.

  Posted by Carro 2008-07-19 17:35

  Är detta sant?! Visst varna och vara försiktig, men skrämma ungen från vettet?!? Vet iofs en som skrämmer sitt barn ang. vägen och bilar, pojken är så rädd för bilar att han gallskriker när det kommer en bil när de går längs vägen... Sunt?! Njae. Hoppas ni hade det bra på er tågluff, vill se bilder! Facebook?