Heja Holana!

Heja Holana!

Så här ser Holana ut när de är på promenad.

Om du vill träffa dem på riktigt så kan du skriva till dem och fråga. Det är lätt och trevligt. Prova heja snabel-a holana punkt se så får du se. Medan du väntar på svar kan du roa dig med att titta på Holanas hemsida.

I Suomiland

Sånt som kan rädda ditt liv. Posted by Calici 2008-08-31 20:49
Jaha, så när alla andra flyr från Finland så flyr jag till Finland. Eller så trodde jag i alla fall. Jag hade fel. Det visade sig att det aldrig varit såhär många utbytesstudenter i Helsingfors. Helsingfors is the place to be, så att säga. Så till den grad att jag, med många andra, åkte till Helsingfors för att bli hemlösa. Väldigt spännande.

Men det visade sig att jag har en väldigt vänlig kusin här. En kusin jag visserligen inte träffat eller pratat med på 10 år och som dessutom är rätt trångbodd. Så jag åkte till Helsingfors, för att livet i Sverige var satt på en paus som ska upphävas om 4 månader, för att campa på ett golv nånstans i grannlandet.

Efter att ha ordnat lite hit och dit har jag i alla fall flyttat in i ett totalt vitt rum utan möbler. Eller, med lite god vilja och en aning fantasi kan man få väggarna till att skifta en aningens aning i blått. Ekot som så charmigt också bodde i rummet gjorde att det bara kändes ännu mer vitt. Så, jag ställde min svarta resväska i det ekande rummet tog med mig min kusin och hans sambo och inhandlade allt med färg och fluff jag kunde hitta på IKEA. Jag intalade mig att det är sånt man får göra på sin födelsedag, även om boendet bara är för fyra måndader. (Men den nordiska vintern är tillräckligt deprimerande även utan eko, visst? Visst? Visst?) Så jodå, nu har jag någonstans att bo och det är inte parkbänken utanför järnvägsstationen som jag hade planerat in. Det är på en madrass i ett rum med musmattor som tavlor på väggarna.  Comments(4)
  Fill in only if you are not real
  The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
  Posted by Calici 2008-09-03 12:33

  och ja, musmattor. funkar ganska bra faktiskt.

  Posted by Calici 2008-09-03 12:33

  haha, vad fint. en bra anledning. jodå, tanken är väl att finnar (och erasmusstudenter) är tillräckligt knäppa för att hitta nåt att skriva om. men hittills har jag antingen bott hos en kusin eller bott ensam med ett stulet internet som i ärlighetens namn inte fungerade bättre än att man kunde kolla sin mail om man var riktigt kvick med lösenorden och oerhört tålmodig. nu är allt på plats dock! så, nu kommer det :)

  Posted by Beistantowa Mikaeru 2008-09-03 11:36

  Musmattor alltså? Chic.

  Posted by Carro 2008-09-02 21:13

  Åh Cicci, nu när du är i södra Finland och jag i norra Sverige måste du börja uppdatera bloggen oftare! Och den som säger att bloggare inte har något liv har helt fel, det är vi som läser bloggarna som inte har något liv ;-) uppdatera bara en rad då och då, pleeeeezzzz. Kram kram