Heja Holana!

Heja Holana!

Så här ser Holana ut när de är på promenad.

Om du vill träffa dem på riktigt så kan du skriva till dem och fråga. Det är lätt och trevligt. Prova heja snabel-a holana punkt se så får du se. Medan du väntar på svar kan du roa dig med att titta på Holanas hemsida.

Ett sätt att imponera

Sjukaste grejen! Posted by Calici 2008-09-07 01:02
I fredags var det ett himla hallå i den finska huvudstaden. Det var tävling på gång. Oj, informationen om detta skickades ut till varenda student, till hela staden och säkert till varenda fjortonåring i Finland. Det märktes på stadens förväntningar (mao började folk bli lite väl glada i hatten vid sju) att det var stora grejer på gång. Det var dags för fyrverkeritävling.

Det fina med fyrverkeritävling är att ingen behöver en biljett för att kunna se något. Det jobbiga med fyrverkeritävling är att vakter vet om detta och står precis överallt för att inte fulla medborgare ska göra saker som: ramla ner på tågspåret, fylla tågvagnarna mer än det får plats människor där inne, sova halvnaken hela nätter på parkbänkar, gå på gångvägar som det av godtycklig anledning inte ska promeneras på.

Om detta var årets händelse, eller om Helsingfors vanligtvis genomgår en otrolig förvandling under helgnätter är fortfarande ett mysterium, men staden gick från att vara en relativt lugn och vacker och ren stad till att snarast likna ett världskrig. Något som ökades av själva känslan att behöva slå sig igenom folkmängden av tokfulla människor, burkar, flaskor, kräks och allt annat som kan kallas skräp.

När jag stod i folkhavet, som kallades kö, för att få köpa mig en tågbiljett hem (vilket i sig är galet orutinerat att behöva göra mitt i natten) stod jag och tänkte att det skulle se hemskt ut i staden på lördag och att jag nog inte skulle vara så imponerad över stadens renhet längre. En renhet jag prisat helsingforsborna för, att de visste hur man slängde skräp efter sig. Något jag började förstå kanske inte stämde riktigt så väl, men nog skulle detta bli en utmaning ändå? Skräpmängden kunde ju jämföras med Valborg i Uppsala valfritt år, och alla vet vi att det inte städas undan med en handviftning.

Spänd av förväntan åkte jag så in till staden idag och se: Tomt. Rent. Inte ett spår av stridigheterna natten innan. Jag antar att det var dags att bli imponerad igen.  Comments(2)
  Fill in only if you are not real
  The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
  Posted by Calici 2008-09-10 14:35

  åh, lägg upp! jag vill höra! blues på svenska öht...

  Posted by Beistantowa Mikaeru 2008-09-09 11:55

  Det må vara knäppt rent i Finlands huvudstad men här i Sverige har vi rena dårhuset på sina håll. På Ts invandrarsvenska sitter de med hörlurar och trallar på en bluestolva om en gul buss och en fräsch tjej. Kan du tänka dig hur det låter när de ska sjunga bluenotes och kromatiska skiftningar på bruten svenska? Nästa gång spelar hon in. Det ska bli en utomjordisk upplevelse att höra.