Heja Holana!

Heja Holana!

Så här ser Holana ut när de är på promenad.

Om du vill träffa dem på riktigt så kan du skriva till dem och fråga. Det är lätt och trevligt. Prova heja snabel-a holana punkt se så får du se. Medan du väntar på svar kan du roa dig med att titta på Holanas hemsida.

Kategorisering

Vet du Posted by Calici 2008-09-10 19:49
De första dagarna jag kom till Finland fick vi oss en tutor, en annan student som visste lite om stan och om landet och allt sånt. När vi gått igenom petitesser som var man registrerar sig som boende i landet, betalar en avgift till polisen så att man inte blir olaglig efter 3 månader and so on kom vi in på de viktiga delarna: vad vi säger om varandra hemma i våra egna länder.

Jag tänkte att det ju inte är nån idé att hymla med saken. Alla vet ju att alla finnar alltid har en flaska Koskenkorva i jackfickan och att de någonstans i sin mundering bär en kniv. Common facts. Sedan pratade vi om den finska folkdräkten och att det är så fint att par oftas matchar sig så väl i den när de är ute tillsammans. Man skulle lätt kunna tro att det bara händer på landet, men ack nej! Jag bor i, vad som i alla fall med finska mått mätt är, en storstad och tro mig, den finns här också. Fullt levande. I alla fall, vi kom väl fram till att svennar kan tycka att finnar är lite sträva.

Sträva är väl vad de tycker lite om sig själva också. Med stolthet dessutom. De vet minsann hur man svär, hur man super och hur man lever. Medan svenskar i finska mått mätt är ena riktiga fjollor. När svenskar svär låter det som att de gullar med en kattunge. När de pratar låter det som om de är klämkäckt överlyckliga. Livet är en dans på rosor och det levs bäst uppe i det blå. Svenskar är helt enkelt lite korkade.

Och ja, efter den konversationen vet jag inte riktigt vilket läger jag vill tillhöra. Sträv alkoholist eller korkad tönt. Men det är lugnt, jag behöver inte välja, får inte välja, det är redan omhändertaget. Här blir jag stämplad som svensk, medan jag i Sverige bli stämplad som finsk.  Comments(3)
  Fill in only if you are not real
  The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
  Posted by Calici 2008-09-15 15:15

  ja, det är ju förstås.. blev så svårt att välja nu bara. FYRA alternativ! puh..

  Posted by Northtwig 2008-09-15 12:55

  Håller med föregående talare :-) Antingen så är du en sträv tönt eller en korkad alkoholist.....hmm...vad ska man välja??


  http://northtwig.blogg.se

  Posted by Carro 2008-09-11 20:23

  Du kan vända kappan efter vinden eller så säger du att du är lite av varje ;-)