Heja Holana!

Heja Holana!

Så här ser Holana ut när de är på promenad.

Om du vill träffa dem på riktigt så kan du skriva till dem och fråga. Det är lätt och trevligt. Prova heja snabel-a holana punkt se så får du se. Medan du väntar på svar kan du roa dig med att titta på Holanas hemsida.

Den inbillske sjuke

Sjukaste grejen! Posted by Calici 2008-09-17 22:52
Det är konstigt, men det är så många gamla människor som blir så besatta av sig själva. Besatta av sina piller, besatta av sina åkommor, besatta av sina toalettbesök och vad de gör där inne, hur mycket och hur ofta.

Dessutom verkar det vara en grej att alla ska veta vad det är de proppar i sig och vad det är för fel på dem. Det här pillret är för mitt hjärta. Det här pillret är för kolestrolet. Det HÄR pillret är för... det vet jag inte... men det här pillret... osv. Ju fler piller, desto mer att berätta och prata om helt enkelt.

En väns mamma kom på sin mamma (alltså vännens mormor) med att äta antidepressiva läkemedel. Det lustiga var bara att mormodern inte var deprimerad, eller någonsin varit så deprimerad att hon behövde sådana mediciner. Däremot älskade hon att gå till doktorn. Hon gick dit varje vecka och doktorn hade väl till slut inga mediciner kvar att skriva ut, förutom antidepressiva.

Ytterligare en hysterisk berättelse handlar om en äldre herre och hans rygg. En vacker dag hade denne man kommit på att hans ryggrad gått sönder. Något han gärna berättade för alla som orkade lyssna eller bara stod i närheten. Hans ryggrad hade gått sönder och det gjorde att han inte kunde gå helt enkelt. Han ägde dock ingen rullstol eftersom att tillståndet faktiskt inte hade konstaterats av någon som helst medicinsk expertis.

Hur han tog sig runt? Jo, hans yngre familjemedlemmar fick helt sonika dra runt honom - i en kontorsstol. Överallt kontorsstol. Och om någon lite frustrerat skulle våga påstå att hans rygg faktiskt var helt okej så vidhöll han bara envist att hans ryggrad var trasig och att man måste dra runt honom i kontorsstolen. Så de fortsatte snällt att dra runt på farfar i kontorsstolen. För, vad skulle annars ha hänt? Han kanske skulle ha blivit mirakulöst helad. Men vad är oddsen för det - egentligen?  Comments(2)
  Fill in only if you are not real
  The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
  Posted by Calici 2008-09-21 21:44

  haha, är det sant? det är ju fantastiskt. jag har hört att alvedon i långa perioder är fint i magen. alvedon är ju den snälla värktabletten... vad gäller antidepressiva vet jag iofs inte om man anmäler läkare lika flitigt i spanien som i sverige, men historien är kul. :)

  Posted by Northtwig 2008-09-21 14:56

  Bra läkare som skriver ut mediciner som inte behövs....jag skulle ha anmält! Vi har haft vårdtagare som ätit 2 alvedon 4 gånger om dagen flera år efter benbrottet då medicinen ordinerades. Ingen läkare har reflekterat över att det bara skulle vara tillfälligt utan fortsatt att ordinera...hälsosamt??