Heja Holana!

Heja Holana!

Så här ser Holana ut när de är på promenad.

Om du vill träffa dem på riktigt så kan du skriva till dem och fråga. Det är lätt och trevligt. Prova heja snabel-a holana punkt se så får du se. Medan du väntar på svar kan du roa dig med att titta på Holanas hemsida.

Jaså det var SÅ det stavades ...

Vet du Posted by Beistantowa Mikaeru 2008-10-21 21:11
Det är svårt med svenska ibland. I hela mitt liv har jag t ex trott att det heter "självsvådlig" när man gör något utan att låta någon annan vara med och bestämma. Det gör det inte. Det heter "självsvåldig" och det är ju egentligen mer logiskt. Jag måste ha verkat dum tidigare i mitt liv men jag har minsann börjat kolla upp varenda ord med fler än tre stavelser på ne.se. På så sätt har jag lärt mig att det heter "beredvillig" och "omständlig" och häpnansväckande nog även "öppenhjärtig" och "dubblett".

I frågelådan på språkrådets hemsida kan du utbilda dig själv till en lika god besserwisser.  Comments(3)
  Fill in only if you are not real
  The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
  Posted by Calici 2008-10-26 13:18

  nej, den var ny. framledes låter ju dock alldeles mycket bättre.

  Posted by Beistantowa Mikaeru 2008-10-26 01:27

  välkommen hem! jag ska framdeles börja ta med mig fallskärm när jag flyger. visste du förresten att det inte heter framledes? det har jag också lärt mig alldeles nyligen.

  Posted by Calici 2008-10-24 22:27

  meh, det visste jag vällan. im back by the way och jag hade en hemsk flygupplevelse på vägen hem. förstår din hjärtklappning. trodde dock inte att jag skulle behöva använda masken, men däremot flytvästen. på landningsbanan.